Monday, January 24, 2011

Niza & Darwis Reception


Salam semua, pada hari ini aku ingin berkongsi seberapa sikit gamba perkhawinan diantar Niza dan Darwis yang telah dilansungkan di Hotel D' Palma Shah ALam.  Sekalung penghargaan kepada En. Alock Jiggut diatas ke usaha yang telah diberikan sepanjang majlis ini.  Kepada pasangan Niza dan Darwis, saya ucapkan Selamat Pengantin Baru semoga kekal abadi ke anak cucu.


















Wednesday, January 5, 2011

Perkhawinan Alin

Salam sejahtera, kali ini aku ingin share serba sedikit gambar jiran sebelah umah aku yang berkhawin pada bulan November yang lalu, semoga Lin dan pasangan bahagia hendaknya, tak lupa juga kepada Mike Duk Mane yang memberi peluang untuk aku tag disamping menawarkan pinjaman Lense Lagenda Putih beliau.



























Tuesday, January 4, 2011

Salam dan ucapan tahniah diucapkan kepada sepupu aku Mohd Aridzan Bin Lajis serta Monalisa binti Abdul Aziz diatas perkhawinan mereka pada 25 Disember yang lalu.  Aku doakan semoga kalian akan bahagia hingga ke akhir hayat, Insyaallah..


























Dock Photografi ataupan Pemandangan Jeti merupakan salah satu faberet aku.  Tapi dok dekat KL macam ner nak jumpe dock kan? hehehehehehe oleh itu Mr. Google telah memberikan aku beberapa idea untuk aku "capture" sekiranya aku berada di lokasi berkenaan.


































Monday, January 3, 2011

DUA RIBU SEBELAS 2011


Salam Tahun Baru dan selamat sejahtera, wahhh sedar tak sedar kita dah meninggalkan tahun 2010 dan baru menjejakkan kaki ke tahun 2011? ermmm apa azam korang agak agaknya pada tahun baru ni yer? Azam aku? Insyallah menjadi insan yang lebih baik dan bertanggungjawab serta akan berusaha untuk diri dan keluarga supaya lebih baik dari tahun yang lalu... amin...

Jendela 2010 telah meninggalkan kita dengan pelbagai peristiwa, ada yang sedih, ada yang gembira, ada yang menangis ada yang ketawa, itu lumrah kehidupan yang telah ditetapkan oleh yang Esa. Jadi kita sebagai manusia perlu melalui kehidupan dengan penuh redha dan sering bertawakal pada Nya.

Oklah, pada tahun 2011 nih, aku ingin mengupgrade effort aku didalam bidang photografi nih, masih banyak perlu belanjar untuk upgrade skill walaupun dengan gajet yang limited. jadi pada thread kali nih aku ingin kongsi beberapa "Inspiration Picture" dari photographer International bagi melahirkan ilham dengan dengan contoh contoh yang telah dihasilkan... Insyallah..


Beberapa gambar dibawah telah mendapat pengiktirafan daripada National Geograpic.























__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Gambar dibawah ini merupakan gambar Inspiration pemandangan Sun Set, jadi sapa sapa yang ketandusan idea boleh la merujuk composisi atau apply Rule of Third supaya menghasilkan gambar seperti dibawah.






























__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________