Wednesday, August 11, 2010

Sabah Negeri di Bawah Bayu

Percutian di Negeri di Bawah Bayu




Waahhh  gatal bebenor jari ni nak menulis, al maklumlah, lama betul meninggalkan ruangan blog ni... bak kata orang da besawang da tempat ni.  Ku susun 10 jari memohon maaf kepada uols sebab tak update page ni, bukan ape, aku becuti lama sangat, honeymoon la katakan... uppssss.

Okla pada kali nih aku nak share pengalaman cuti aku bersama isteri tercinta (Shamshida Sahedan) di Sabah. Best woo...


Gambar diatas adalah pemandangan mata kamera aku time penerbangan dari KLIA ker Sabah. Gayat pulak rasanya bila berada di tempat tinggi nih.




Penerbangan kami mengambil masa selama 2.30 jam...perggh bapak lama.... tapi syok sebab makanan disediakan oleh pihak MAS, tapi tak sedap pun... ish ish..


Pada hari pertama, kami telah dibawa oleh rakan yang berada di sana ke pulau manukan... gambar diatas adalah pemandangan yang diambil sepanjang perjalanan ke pulau tersebut.


cuaca agak baik pada haritu, jadi best la jalan jalan betul tak? =)



Heeheheheeh its us, cheers, otw tu pulau manukan... amacam cemat tak? =)



That's was pulau Mamuntik, just a few opposite to pulau manukan, tempat ni kecik, cantik tapi pulau manukan has much more to offer... hehehehe




Kami da sampai di Pulau Manukan, wahhhh Puan Asha da ready nak skuba driving, boleh ker ek? hehehehe 


oppssss nanti dulu, ingat kan datang pulau ni free of charge, tapi semua kene bebayar.... jadi standby duit banyak banyak yer...


Cuaca makin terik, kalau berendam lama-lama dalam laut karang kulit aku pun berubah jadi gelap, wooohooops~~~ mak tak rela nyah...



Guess which one is Mr / Miss Ezy?


Its time going back to Hotel, mau taknye badan da letih, makan kurang memberangsangkan, jadi rasanye baiklah berehat kat bilik, ape ape pun aku memang puas berada di Pulau Manukan selama beberapa jam.




Pada hari terakhir di Sabah, aku telah dibawa bejalan jalan oleh bro Mustafa Kamal A.K.A Katak ke kaki pergunungan Gunung KK di Kundasang. Tempat ni wajib pergi kalau tak tak guna la datang Kota Kinabalu.


Kami lagi, konon jer sejuk sangat, sejuk lagi peti ais rumah aku...


Sempat jugak kami singgah di Kinabalu Park, kat sini telah dilable "Take Nothing but Photographs, Leave nothing but Footprints, paham tak? Lu Pikirla Sendiri.... hehehehe



Ni adalah last point sebelum meneruskan pendakian menaiki puncak Gunung KK, kami takleh la nak masuk sebab takde pas nak naik atas tue, hehehehehe so, thanks for reading this thread, next time datang lagi and leave some coment for me to improve. =)