Saturday, May 15, 2010

DCIM


Hai, ari ni aku nak cerita pengalaman aku pergi DCIM bersama kawan aku bro Isha.. kat sini macam macam ada, syok woo banyak booth yang menawarkan pelbagai aneka camera yang canggih manggih. Disamping itu juga terdapat model model yang anda boleh shoot secara percuma. Lihatlah seperti di bawah..
















































ermmmmm sory sekiranya ada kelemahan. sebab menggigil tangan nak shoot model, 1st time, thanks to DCIM who create such an event like this. Keep up the good work, and thanks for you guys who spent time to read my blog. Assalammualaikum

Thursday, May 13, 2010

Sweet Child Not Mine




Salam kepada semua pembaca... sounds cachy tak tajuk die? heheheheeh sebenarnya aku nak cerita pasal semalam dimana aku bepeluang untuk buat street candid di KLCC... alamaklumlah, susah bebenor nak pegi sana, jadi dikesempatan ini, aku nak share serbe sedikit tentang ape yang dapat aku snap semalam...




Gambar sekadar hiasan...
Smiling after Shopping....


Thingking where to go next.... iam wondering they are all from Denmark, because Malaysia will meet Denmark in couple of hours from now...guess what... its Thomas cup at Bukit Jalil..
inilah rupanya kerana mahu berlatar blakangkan Menara KLCC













 memandang nun jauh di sana....



Senyumlah, senyumlah ahai Cik Mek Molek....



Tempted aite? which one, the candy or the L Lense???
For your information, this picture was taken by permission...nak tau mcam mana?

ezy :- Miss, can i take a couple of picture from you?
Minah Saleh :- Why?
ezy :- Just apart of my assessment..
Minah Saleh :- Yeah Sure...
ezy :- You may act like a candid shot...

after a few candid...

ezy:- Thanks miss...

p/s:- nak candid pun kene mintak kebenaran, kalau tak, tak dapat pose gitu....  



Berjalan menunaikan solat....


Kita berhenti dulu seketika, Insyallah dilain thread akan menjanjikan gambar gamba yang lebih mantap dan akan ditingkatkan dari semasa ke semasa... Terima kasih kerana meluangkan masa di page BicaraKanta...
Tiada sebarang editing dilakukan terhadap semua gambar yang dirakamkan, sekiranya ada kekurangan sila tinggalkan komen anda untuk saya perbaiki dimasa hadapan...
Sekian Assalammualaikum.

Tuesday, May 11, 2010

Tunjuk Ajarku Sifu

Assalammualaikum...Hai, lama dah tak menulis dalam blog nih, kali ni aku nak cerita sket pasai KaroK or lebih dikenali sebagai karaoke... aritu aku, bro Wan, dan bro poji gi karaoke besama sama... bertemankan suara katak demam nih, aku pun join la jugak yang betempat di Shah ALam... hurmmmmmm kalau korang nak tau, suara bro Wan la yang paling mantops, die boleh bawak lagu Awie, Faizal Zalnal, Ziana Zain, Adibah Noor dan Norkumalasari.... hehehehehehe...


ketika memilih lagu.... nampak nya abang poji da besedia dengan lagu Wali Band "carik Jodoh"



emmmmmm....did you smell what abam poji is singing....hahahahahah sabo yob...turn lu akan sampei jugak...






adoyai...tatkala lagu ini didendangkan.... wajah bro wan seakan akan berubah dari gumbira kepada terharu...mengapa??? owhhh mengapa????



mata abam jiggut mulai berginangan.... nampaknya abam poji berjaya membawa lagu tersebut sehingga menyentuh perasaan abam jiggut... steady bro... pasni turn lu, lu lanyak cukup cukup.... hahahahaha



Bagaikan seekor singa kelaparan mendapat mangsanya.... dan setelah sampai giliran beliau, die pun melalak lalak umpama pontianak.... (sebenarnya suara die memang sedap pun)... heheheheheeh
sory la semua, aku takda idea, kepada Bro Wan, and Bro G thanks cos bawak aku keluar jalan jalan setelah seharian aku begelumang menjawab paper soalan peperiksaan... ok lah semua, penulisan aku akan disambung dilain hari yer... Assalammualaikum